Εναλλακτικός Τουρισμός

 

 

Η Attend προτείνει μια σειρά εναλλακτικών μορφών τουρισμού που είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με μια εκδήλωση προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια ειδική και μοναδική εμπειρία.


Αγροτουρισμός


Οικολογία, γεωργία, τοπική γαστρονομία και έθιμα που χαρακτηρίζουν έναν τόπο. Καθαρός αέρας, απλότητα, γαλήνη και ζεστή φιλοξενία: αυτά είναι μερικά από τα οφέλη του αγροτουρισμού, η κατ 'εξοχήν έκδοση του ταξιδιού που σας φέρνει πιο κοντά στη Μητέρα Γη και τα παιδιά της!
Δρόμοι του κρασιού και της γεύσης


Περιηγήσεις κρασιού στην Ελλάδα

Η ιστορία του ελληνικού κρασιού ακολουθεί την ίδια την πορεία της ελληνικής ιστορίας, αφού πολύ λίγα έθνη του κόσμου έχουν τον αμπελώνα και το κρασί “στο αίμα τους” όπως κάνουν οι Έλληνες από προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα, με βάση έγγραφα, ευρήματα, αρχεία κλπ. Ως εκ τούτου οι αναφορές για τις καλλιέργειας αμπελιών στην Ελλάδα και η ιστορίας τους, είναι ίσως η μακρύτερη ιστορία στον κόσμο.

Μια ένωση των “δρόμων του κρασιού” αναπτύχθηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από παραγωγούς κρασιού στις περιοχές της Μακεδονίας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση των αμπελοοινικών εταιρειών και των προϊόντων τους, ενώ οι ειδικοί στόχοι ήταν η ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, η υποστήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των συναφών υπηρεσιών.
Η Μαγεία της Ελλάδας με τα πόδια


Για να γνωρίσετε την ψυχή της Ελλάδας, ίσως περισσότερο από ό, τι σε άλλες χώρες, πρέπει πραγματικά να την περπατήσετε. Οι παραλλαγές στο τοπίο, κάνουν κάθε βήμα ενδιαφέρον και μετατρέπουν κάθε μονοπάτι που θα περάσετε σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Μερικά από τα δημοφιλέστερα μονοπάτια πεζοπορίας που μπορεί κανείς να απολαύσει χωρίς να είναι αθλητής, βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα νησιά και τις ορεινές οροσειρές της Ελλάδας, με τις διεθνείς διαδρομές Ε4 και Ε6 να ξεχωρίζουν.

Η διαδρομή Ε4 αρχίζει στο Γιβραλτάρ και εισέρχεται στην Ελλάδα στα βουλγαρικά σύνορα. Στη συνέχεια διασχίζει τη χώρα διαγώνια, οδηγώντας μας στο Γύθειο, το οποίο βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νότια της Σπάρτης, για να το βρούμε ξανά στην Κρήτη, όπου περνά από δυτικά προς ανατολικά και τελειώνει στο Ζάκρο. Η E6 προέρχεται από τη Φινλανδία και εισέρχεται στην Ελλάδα στην Ηγουμενίτσα στα βορειοδυτικά. Περνάει την Ελλάδα οριζόντια μέχρι τη Σαμοθράκη, όπου τελειώνει στην κορυφή του όρους Φενγκάρι.
Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από τον φωτογραφικό σας φακό!


Μοναδικές εκδρομές σχεδιασμένες ειδικά για τους λάτρεις της φωτογραφίας! Ανακαλύψτε διαδρομές και μοναδικές ομορφιές με την καθοδήγηση του έμπειρου φωτογράφου μας. Μονοήμερες εκδρομές στο Γαλαξίδι, το Ναύπλιο και φωτογραφικές ολοήμερες βόλτες με τα πόδια στις γωνιές της Αθήνας. Ένα μοναδικό ταξίδι από την Αθήνα στο βόρειο άκρο της χώρας μας, στη Λίμνη Κερκίνη για να καταγράψετε με τις κάμερές μας την υπέροχη φύση του τόπου. Ανθισμένα νούφαρα που στέκουν κατά συστάδες στον υδάτινο καθρέφτη της, βαρκάδα στον κόσμο της, καταπράσινη φύση και χρυσαφένιες καλαμιές μέσα από το μάτι της κάμερας σας!